Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Stemmers zijn voor het tegenhouden van zorgfusies

Een meerderheid van 64 procent van de bezoekers die de afgelopen week hebben gestemd op Zorgvisie.nl, zijn voor de mogelijkheid om zorgfusies te verbieden.
Stemmers zijn voor het tegenhouden van zorgfusies

Van de in totaal 355 stemmers was een minderheid van 127 mensen (36 procent) het eens met de stelling: ‘Tegenhouden van zorgfusies is een kwalijke zaak’. De stemming werd gehouden naar aanleiding van een motie van SP-Kamerlid Renske Leijten. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 13 oktober ingestemd met deze motie tegen fusies in de zorg. De motie zorgt ervoor dat fusies worden tegengehouden totdat de inspraak van patiënten en personeel voldoende is geregeld. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En die stemmers zijn mensen met ervaring in de zorg waarvan vele al een fusie van dichtbij hebben meegemaakt. Fusies lijken toch vooral speeltjes van bestuurders. Samenwerking die als vanzelf steeds hechter wordt en leidt tot een fusie is voor iedereen acceptabel, maar de gebruikelijke top down fusie blijkt in de meeste gevallen te mislukken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.