Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Aafje voor half miljoen opgelicht

Dankzij een stickertje is een van de grootste zorginstellingen van Rotterdam, Stichting Aafje, onlangs voor een half miljoen euro opgelicht. De fraudeurs plakten simpelweg ’bankrekening gewijzigd’ op een nota van 486.855,14 euro, bedoeld voor een Rotterdams nieuwbouwproject. Een maand later kwam de instelling er pas achter dat het geld was verduisterd.
Stichting Aafje voor half miljoen opgelicht

Stichting Aafje uit Rotterdam bouwt momenteel in Zuidwijk een zorgcomplex van 140 appartementen voor onder meer dementerende bejaarden. De twee woontorens aan de Slinge van ruim twintig miljoen euro moeten volgend jaar zomer klaar zijn, aldus de Telegraaf. Afgelopen mei diende de bouwcombinatie WaVo bij Aafje een rekening in voor de werkzaamheden aan het complex. De factuur was echter voorzien van een sticker met daarop de mededeling dat het bankrekeningnummer van WaVo gewijzigd was. Deze sticker bleek achteraf vals.

Kort geding

Volgens woordvoerder Frits van der Velden van Stichting Aafje dient er vandaag een kort geding tegen de partij die verdacht wordt van de fraude: EDA b.v. in Amsterdam. Het pand van dat bedrijf bleek gisteren verlaten, aldus de krant. Van der Velden: ‘We proberen vandaag via de rechter ons geld terug te krijgen van deze partij.’ Volgens Van der Velden heeft Aafje al een week na de fraude aangifte gedaan en allerlei fraudebestrijders ingeschakeld en is er meer aan de hand dan alleen het plakken van een sticker.

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fusie Thuiszorg Rotterdam en Aafje van de baan

Aafje samen met Thuiszorg Rotterdam

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.