Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Gehandicaptenzorg Limburg failliet

Marit van Os
De Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) is failliet. Dat heeft de rechtbank in Maastricht donderdag bepaald.
Stichting Gehandicaptenzorg Limburg failliet

Het faillissement is aangevraagd door Speciaal Vervoer Limburg en zorginstelling Taramanda. Volgens taxi-bedrijf SVL heeft SGL nog een rekening openstaan van bijna 1 miljoen euro. Dinsdag moesten honderden gehandicapten noodgedwongen thuisblijven omdat SVL vanwege de betalingsachterstand weigert taxi-ritten te maken voor SGL. De stichting heeft inmiddels een ander vervoersbedrijf ingehuurd om de cliënten in Zuid-Limburg naar hun werk en activiteitencentra te brengen.

Onderling conflict
Een woordvoerder van SGL laat weten: ‘De betalingsachterstand is de directe aanleiding van het faillissement maar er gaat een lange geschiedenis aan vooraf. Er zitten oud-bestuurders van SGL in SVL die op deze manier hun onderlinge conflict uitspelen. U kunt er van op aan dat een organisatie van het formaat van SGL geen probleem heeft om met die betalingsachterstand om te gaan. Er lopen verschillende onderzoeken naar het handelen van de bestuurders van SVL. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de curator die vandaag aangewezen zal worden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.