Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stichting MEE wees politie op Benno L.

Stichting MEE raadt cliënten al vijf jaar nadrukkelijk af hun kind les te laten nemen bij zwemschoolhouder Benno L., die verdacht wordt van ontucht met leerlingen.

Het was ook deze zorginstelling, die mensen met een beperking advies en ondersteuning biedt, die in 2004 bij de politie én bij het Meldpunt Kindermishandeling melding maakte dat er ‘serieuze geruchten’ gingen over ‘ontuchtige handelingen’. Naar aanleiding van deze melding stelde de politie destijds een onderzoek in.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis adviseerde haar patiënten, die daar zwemruimte huurde, al geen zwemles bij de man te nemen. Dat bevestigen woordvoerders van de politie, Stichting MEE en het ziekenhuis in het Brabants Dagblad.

Bussemaker

Gisteren maakte staatssecretaris Bussemaker tijdens het Algemeen Overleg over de toekomst van de AWBZ in de Tweede Kamer bekend dat zorgmedewerkers gescreend zullen worden. Het ministerie van VWS en het ministerie van Justitie werken aan de invoering van een verklaring omtrent gedrag (VOG) voor zorgmedewerkers. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Seksueel misbruik gehandicapten slecht gemeld

‘Machtsmisbruik in gehandicaptensector taboe’

Emergis pakt wangedrag medewerkers aan

Veel ongewenst gedrag in de zorg

Misbruik gehandicapten vaak onbestraft

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.