Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

STMG stoot jeugdgezondheidszorg af aan GGD

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) draagt met ingang van 1 januari 2015 de jeugdgezondheidszorg voor de 0 tot 4-jarigen over aan GGD Gelderland-Midden en GGD Gelderland-Zuid.
STMG stoot jeugdgezondheidszorg af aan GGD
Foto: ANP - Evert Elzinga

STMG levert zorg thuis, hulp bij het huishouden, verpleging, thuisbegeleiding, personenalarmering, zorgbemiddeling, maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk, maar geen jeugdzorg meer. In november besloot STMG de organisatie op te splitsen om de continuïteit van de zorg aan haar cliënten te garanderen en zoveel mogelijk werkgelegenheid van haar medewerkers zeker te stellen. Jeugdgezondheidszorg voor jongeren van 4 tot 18 jaar is al onderdeel van GGD Gelderland-Midden en GGD Gelderland-Zuid. Met de overdracht wordt de jeugdgezondheidszorg van 0 tot 18 jaar door één partij vormgegeven.

Personeel

Voor de ouders en verzorgers van 0 tot 4-jarigen verandert er vrijwel niets. Met de jeugdgezondheidszorgtaken, draagt STMG ook het personeel over aan de GGD’en. ‘Nu kan de ontwikkeling van kinderen en de situatie in het gezin door de verschillende levensfasen heen gevolgd worden en kunnen eventuele risico’s vroegtijdig worden gesignaleerd’, schrijft STMG in een persverklaring. ‘Dit betekent dat ouders en verzorgers gewoon terecht kunnen bij de vertrouwde consultatiebureaulocaties en veelal dezelfde jeugdartsen en –verpleegkundigen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.