Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Stop de vlucht naar zzp-schap’

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Steeds meer zorgpersoneel neemt ontslag om als zelfstandige verder te gaan. Dat biedt kansen, maar is ook reden voor zorg, constateren Lex Tabak van SoloPartners en CNV Zorg & Welzijn-voorzitter Anneke Westerlaken in een blog op Zorgvisie. Ze pleiten voor maatregelen.
Personeelbehoud
Foto: Contrastwerkstatt/Fotolia
Premium

Zorgprofessionals willen minder regeldruk en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Iedereen kent dus de (negatieve) gevolgen van regeldruk maar niemand pakt de oorzaak aan. En het onderwerp is niet nieuw. Kortom: spreek de veroorzakers aan. Metataal hebben we al genoeg in de zorg, net als excuses, wijzen naar anderen, geldgebrek en meer.

  2. Lees alle reacties
  3. Verbetering van werkgeverschap en lonen zouden werkgevers wel vaak willen, maar als tarieven hetzelfde blijven en CAO’s blijven stijgen, dan wordt het toch wel een vrij moeilijke zaak. In de 1e lijn zijn tarieven al jarenlang hetzelfde gebleven in b.v. de fysiotherapie, waardoor steeds meer fysio’s liever in een ziekenhuis CAO zitten. Van de instellingen die in die CAO’s zitten hoor ik dan weer dat ze graag de paramedie willen laten overnemen door 1e lijns praktijken omdat de CAO’s verliesgevend zijn. Dus de oplossing lijkt wat te makkelijk zoals hij geschetst wordt. E.e.a. heeft m.i. gedeeltelijk ook te maken met tarieven die uitbetaald worden voor diensten. Als die tarieven gerepareerd zouden worden is het probleem van de ZZP-ers m.i. weer een stukje meer opgelost.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.