Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stormloop op CIZ Indicatiewijzer

De Indicatiewijzer die het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) 1 januari op haar website gepubliceerd heeft, is al meer dan duizend keer gedownload en in grote aantallen verstuurd. Met de Indicatiewijzer maakt het CIZ voor het eerst openbaar hoe indicatiestellers te werk gaan bij de indicatiestelling.

De CIZ Indicatiewijzer geeft meer duidelijkheid over de regelgeving die het CIZ hanteert. Daardoor kunnen zorgaanbieders en –vragers beter inschatten of ze wel of geen aanspraak op zorg kunnen maken. Volgens CIZ woordvoerder Boudewijn Faber is het een intern document waarmee CIZ-medewerkers werken. “Er is vanuit verschillende hoeken gevraagd naar hoe wij nu precies te werk gaan. Bijvoorbeeld in het geval van de nieuwste pakketmaatregelen in de AWBZ. Kamerleden en cliëntenorganisaties willen van ons precies weten welke mensen onder de nieuwe beleidsregels vallen. Daar geeft de Indicatiewijzer helderheid over.”

Indicatiewijzer

Volgens Faber is het de bedoeling dat door het publiceren van de Indicatiewijzer de bureaucratie beperkt wordt en het indicatieproces sneller verloopt. “Zorgaanbieders kunnen hun voordeel doen met het document en beter inschatten welke nieuwe indicaties cliënten krijgen. Wanneer zorgaanbieders bovendien gebruik maken van de ‘AanmeldFunctionaliteit’ van het CIZ wordt extra winst geboekt in de snelheid van afhandelen van aanvragen. “We zullen de Indicatiewijzer blijven updaten als er nieuwe beleidsregels van het ministerie van VWS gepubliceerd zijn.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

CIZ noemt voorbereidingstijd op bezuiniging kort

CIZ hekelt uitspraken Agnes Kant

CIZ wil sneller indiceren

VVD wil af van indicatieorgaan CIZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.