Strijd om patiënt Lelystad roept juridische vragen op

Met een beroep op de rechter is het geruzie over de overdracht van patiëntgegevens van het voormalige MC Zuiderzee in Lelystad in een volgende fase beland. Nieuw is zulk juridisch getouwtrek rond patiëntendossiers niet. Wel vraagt de voortschrijdende digitalisering om meer duidelijkheid, vinden deskundigen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Overdracht patiëntdossiers
Illustratie: hanss/stock.adobe.com

Beekman Klinieken is een gespecialiseerd zbc voor plastische chirurgie met vestigingen in Hilversum, Lelystad en Emmeloord. Tot het faillissement in december 2018 deed Beekman dit onder de vlag van MC Zuiderzee. Met de nieuwe eigenaar van het ziekenhuis in Lelystad is de verhouding ronduit slecht. Chirurg Werner Beekman beticht het St Jansdal er van ‘zijn’ patiënten onder valse voorwendsels te hebben willen overnemen. Ook krijgt hij van het St Jansdal geen toegang meer tot de dossiers van patiënten die bij hem onder behandeling zijn. Om het St Jansdal te dwingen de patiëntendossiers te delen, heeft Beekman een kort geding aangespannen

0
1266

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.