Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studenten vinden dossiers Maasstad Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Studenten die in een oud pand van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam wonen, konden daar bij patiëntgegevens, medicijnen, röntgenfoto's en bestellijsten komen. Dat zei een woordvoerder van het ziekenhuis. Omdat de studenten echter hebben ingebroken in gesloten ruimtes en zij ‘het pand gesloopt hebben’, gaat het ziekenhuis aangifte doen.
Studenten vinden dossiers Maasstad Ziekenhuis

De studenten wonen als antikraakwacht in het pand ‘Clara’. Ze forceerden deuren van ruimtes waar de gegevens, spullen en apparatuur waren opgeslagen, omdat die later pas verhuisd zouden worden naar een zusterziekenhuis in Kameroen. ‘Achteraf hadden die daar wellicht niet moeten liggen. We zijn nog bezig om alles weg te halen’, aldus de woordvoerder.

Antikraakwacht

Volgens een verklaring is het ziekenhuis verbijsterd dat de studenten de gegevens aan de media hebben gegeven. Zij woonden er juist om te voorkomen dat er vernielingen in het pand zouden plaatsvinden. Er was met hen afgesproken dat ze bepaalde delen van het gebouw niet mochten betreden. ‘Het Maasstad Ziekenhuis hecht eraan te beklemtonen dat de privacy van patiënten is geschonden door de individuen die dit gestolen materiaal hebben gepubliceerd, en niet andersom’, aldus de verklaring.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.