Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie van 2,2 miljoen voor Ab Osterhaus

Viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus MC krijgt 2,2 miljoen euro voor influenza-onderzoek. Deze subsidie, een Advanced Investigator Grant, komt van de European Research Council (ERC).
Subsidie van 2

Volgens het Erasmus MC gaat Osterhaus het geld gebruiken om kennis over nieuwe griepvirussen te vergroten en de bestrijding ervan te verbeteren. De ERC is een agentschap van de Europese Commissie dat onder andere is opgericht om grensverleggend onderzoek te stimuleren. Een van de activiteiten is het toekennen van Advanced Investigator Grants, door een panel van onafhankelijke experts. Zo’n grant is bedoeld als financiële ondersteuning voor onderzoek door al gevestigde excellente onderzoekers. Ze moeten de afgelopen jaren grensverleggend en baanbrekend onderzoek hebben gedaan. De grant helpt de wetenschappers om daarmee door te gaan.

Griepvaccin

Osterhaus gaat met het geld vaccins ontwikkelen die beter werken en vriendelijker zijn in het gebruik. Nu zijn er bijvoorbeeld voor de Nieuwe Influenza (a) H1N1 twee prikken nodig. Door verder onderzoek te doen zou één prik in de toekomst wellicht voldoende zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kennis ook wordt gebruikt voor onderzoek naar nieuwe griepvirussen waardoor er sneller nog betere vaccins voorhanden zijn bij een nieuwe pandemie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Kamerleden kritisch over rol Osterhaus

Ab Osterhaus wil aandelen verkopen

Ab Osterhaus onkent belangenverstrengeling

Ab Osterhaus houdt aandelen in vaccinbureau

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.