Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SWZ verandert personeelsplanning voor transitie

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie SWZ gaat in de personeelsplanning strakker sturen op de kosten om problemen bij de zorghervorming te voorkomen. Zij maken daarvoor gebruik van ORTEC’s module Budget & Control.
SWZ verandert personeelsplanning voor transitie
Foto: stockxchng

De nieuwe module zorgt ervoor dat de zorgorganisatie niet alleen kan sturen op fte’s en uren, maar ook op geld. ‘Dit wordt met de Wet langdurige zorg veel belangrijker’, aldus regiomanager Yvonne den Exter van SWZ.

Kosten

Den Exter legt uit dat de organisatie vroeger alleen zicht had op het aantal formatieplaatsen. ‘Nu zien we ook het hele financiële plaatje erachter. Op zich ging het er niet om dat we die informatie niet hadden, maar die kwam altijd achteraf, als het leed al geschied was. Het mooie van de module is dat als je bijvoorbeeld een flexmedewerker in wilt zetten, je nu gelijk ziet wat deze medewerker kost. Hierdoor zijn planners zich meer bewust van de kosten en vragen ze zich regelmatig af: is het verantwoord wat ik doe. Voor de planners heel erg fijn, omdat zij vaak als eerste verantwoording moeten afleggen van budgetoverschrijdingen.’

Sturen

Aanleiding om Budget & Control in te voeren, was dat een van de zorgregio’s over het budget heen gegaan was en niet direct inzichtelijk was hoe dat kwam. ‘Met deze module is dit verleden tijd’, stelt Yvonne den Exter. ‘Het fijn ook is dat deze module zoveel tellingen bevat, dat je de module op verschillende niveaus kan inrichten; specifiek voor zowel de planner als voor de manager.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.