Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TanteLouise schrapt 160 banen

TanteLouise-Vivensis schrapt 160 voltijdsbanen. De ontslagronde raakt ruim 260 werknemers, van wie 80 met een vast contract.
ANP Lex van Lieshout

Na het faillissement van thuiszorgorganisatie Thebe en Pantein-Vivent krijgt de zorgsector in Brabant een nieuwe klap met de ontslagen bij TanteLouise-Vivensis.  Medewerkers van de zorginstelling die actief is in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht moeten op 1 november op zoek naar een nieuwe baan.

Jef Pelgrims

Bestuursvoorzitter Jef Pelgrims zegt in dagblad BN De Stem dat drastisch ingrijpen onvermijdelijk is en het directe gevolg van landelijk beleid. ‘Mensen moeten van Den Haag thuis blijven zolang het kan en komen alleen nog in aanmerking voor complexe zorg. De gevolgen zijn immens.’

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.