Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Taskforce moet vergoeding chronisch zieken verbeteren

Redactie Zorgvisie
Voormalig staatssecretaris van sociale zaken Robin Linschoten wordt voorzitter van een taskforce die de afbakening van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) moet gaan verbeteren. Dat heeft de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) bekend gemaakt.

Veel chronisch zieken en gehandicapten dreigen onterecht buiten de Wtcg te vallen. De taskforce gaat ervoor zorgen dat meer mensen uit de doelgroep onder de wet gaan vallen. De taskforce zal met name gaan kijken naar medicijngebruik (FKG), diagnoses voor ziekenhuisopnames (DKG) en zeldzame aandoeningen.

Stuurgroep

Behalve een taskforce wordt er een stuurgroep implementatie Wtcg ingericht waarin partijen als gemeenten, verzekeraars en het CAK zullen plaats nemen. Deze stuurgroep richt zich op het opzetten van registraties voor de gegevens die tot nu toe ontbreken. Daarnaast zal de CG-Raad een adviserende rol gaan vervullen.

Nieuwe afbakeningssystematiek

De taskforce gaat ook onderzoeken of er op de lange termijn een nieuwe afbakeningssystematiek kan komen op basis van het classifictiesysteem ICF. Begin juni zal staatssecretaris Bussemaker een eerste tussenrapportage over de verbetering van de afbakening aan de Eerste en Tweede Kamer sturen. Eind 2009 zal het eindresultaat bekend moeten zijn. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Akkoord vergoedingen chronisch zieken

Klink wil ketenzorg voor chronisch zieken

400 miljoen voor chronisch zieken

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.