Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Te weinig medische info in dossiers gevangenis Vught

De medische en psychiatrische informatie van gedetineerden in het extra beveiligde gevangeniscomplex in Vught zat niet altijd voldoende in de dossiers. Dat concluderen de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie na een onderzoek naar vier zelfmoorden in het complex, schrijft staatssecretaris Fred Teeven dinsdag aan de Tweede Kamer.
Te weinig medische info in dossiers gevangenis Vught

De dossiervoering moet dus worden verbeterd, stellen de inspecties. Verder moet er beter samengewerkt worden tussen de medische dienst en de leidinggevenden. De inspectiediensten hebben er overigens vertrouwen in dat de leiding van de gevangenis de problemen aan gaat pakken. Deels is daar al een begin mee gemaakt.

Zorg niet tekortgeschoten
De inspecties concluderen verder dat de vier zelfmoorden die vorig jaar zijn gepleegd niets met elkaar te maken hadden. Ook heeft de zorg voor de gedetineerden niet tekortgeschoten. De suïcides beperkten zich niet tot één afdeling of team.

Complexe problematiek
Bovendien was er bij alle zelfmoorden sprake van ‘uitermate complexe problematiek’ en zeer ernstige delicten. Alle vier de gedetineerden hadden uitzicht op een zeer lang verblijf in de gevangenis. De gevangenis in Vught heeft een zwaarbeveiligde afdeling. Ook zitten er tbs’ers. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.