Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Tekort isotopen nog tot eind juli’

Mark van Dorresteijn
Het tekort aan isotopen zal waarschijnlijk aanhouden tot eind juli. Pas dan is de noodzakelijke reparatie aan de reactor in Canada voltooid en kan Nederland weer voorzien worden van voldoende isotopen. Dat zegt minister Klink in antwoorden op Kamervragen van PVV-lid Fleur Agema.
‘Tekort isotopen nog tot eind juli’

De reactor in Petten is pas halverwege augustus weer klaar voor productie en kan dan pas weer volop isotopen leveren. Onverwachte werkzaamheden aan de reactor in Canada zorgde voor de tekorten. Klink laat weten dat de werkzaamheden in Canada volgens schema verlopen en indien er geen vertraging is, kan de Canadese reactor Nederland weer voorzien van voldoende isotopen. Mocht er toch vertraging oplopen dan moet er alsnog gewacht worden op het voltooien van de werkzaamheden in Delft.

Reactor in Delft

Ook de reactor in Delft kan het isotopenprobleem niet oplossen. Technische aanpassingen, vergunningen en vervoer zouden niet voor die tijd op orde kunnen zijn, aldus de minister. “De voorbereidende werkzaamheden zijn al enige maanden aan de gang, maar het is niet realistisch te veronderstellen dat zelfs zonder complicerende factoren er voor september productie in Delft zou kunnen plaatsvinden.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Ziekenhuizen Noord-Holland kampen met tekort aan isotopen

Dreigend tekort medische isotopen in ziekenhuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.