Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Tergooiziekenhuizen maakt weer winst

De Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Hilversum verwacht dit jaar een miljoen euro winst te maken. Vorig jaar stond het ziekenhuis nog op een verlies van zeven miljoen euro.
Tergooiziekenhuizen maakt weer winst

Sinds vorig jaar september heeft Tergooiziekenhuizen rond de 170 personeelsleden minder. Dat verklaart voor een groot deel de verbeterde financiële situatie. Interim-bestuursvoorzitter Leo Schoots: “Wij hadden het ‘voordeel’ dat we vorig jaar al forse financiële problemen hadden. Daardoor hebben wij het personeelsbestand moeten inkrimpen. Daarin lopen wij voor op onze concurrenten die nog met bezuinigen moeten beginnen.” Volgens Schoots is nu al het moment aangebroken dat het ziekenhuis personeel terug moet vragen. Het zal met name gaan om zo’n 25 verpleegkundigen. Er moeten nog wel personeelsleden uit. De klappen zullen vooral vallen onder apothekersassistenten, poliassistenten en backofficemedewerkers.

SEH blijft open

De spoedeisende hulp op locatie Hilversum blijft open. “Op beide locaties blijft een volledige SEH en kunnen mensen worden opgenomen, ook ’s nachts.” Vorig jaar wezen de plannen nog op opheffing van de SEH. Hierover is bij de omwonenden indertijd veel onrust ontstaan. In Hilversum zou slechts een spoedpost overblijven. De onrust leidde ertoe dat veel omwonenden voor een ander ziekenhuis kozen. Zo verloor het ziekenhuis in de afgelopen vier jaar tien procent marktaandeel. Of er al marktaandeel is terug gewonnen, weet Schoots nog niet. “Opvallend is wel dat onze productie op peil is gebleven, ondanks de inkrimping in personeel.”

Nieuwbouw

Het gebouw op de locatie Blaricum blijft grotendeels zoals het is. Voor de locatie Hilversum is nieuwbouw noodzakelijk. Tergooiziekenhuizen gaat uit van ongeveer 50.000 vierkante meter, dat is aanzienlijk groter dan in de eerste fusieplannen stond. Schoots verwacht dat de nieuwbouw over tien jaar af is. Eerst moet de bank nog een lening afgeven, voor om en nabij 200 miljoen euro. De bestuursvoorzitter heeft goede hoop: “We zullen de komende twee jaar positieve resultaten moeten laten zien. We blijven met de bank in goed overleg.”

Zuiderwijk

Leo Schoots is sinds 1 juli 2010 voorzitter ad interim van de raad van bestuur van Tergooiziekenhuizen. Hij volgde Claudia Zuiderwijk op die in juni onverwacht aankondigde te vertrekken. Zij zou het in 2006 ingezette fusieproces, waartegen veel verzet uit de bevolking was gerezen, niet hebben willen afmaken. Zij zei de nieuwe fase in het fusieproces aan een ander te willen overlaten. Zuiderwijk is inmiddels interim-bestuurder bij ProRail. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees meer:

Tergooiziekenhuizen schrapt 250 arbeidsplaatsen

Tergooiziekenhuiozen lijdt miljoenenverlies

Leo Schoots nieuwe voorzitter Tergooiziekenhuizen

Tergooi bespaart met OK-assistenten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

  1. Leo Schoots verdient een pluim. Een prima resultaat dat in een korte tijd bereikt is . Als je terugkijkt hoe het Ter Gooi Ziekenhuis er eerst bijstond. Het blijkt , dat er toch Ondernemers in de Zorg goede resultaten kunnen behalen. Dit verdient navolging in de Zorg.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.