Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Theo Hooghiemstra: ‘Overheid en zorg verwaarlozen gegevensbescherming’

Bert Bukman
Door de coronacrisis raakt de digitalisering van de zorg volgens velen in een stroomversnelling. Maar klopt deze gedachte wel en zijn er ook minder gewenste gevolgen? Deel 3 van een serie: bestuurskundige en jurist Theo Hooghiemstra. 'Tot voor kort wisten veel ziekenhuizen helemaal niet wie inzage had in het medisch dossier, terwijl dit al vele jaren een verplichting is.’  
Theo Hooghiemstra
Premium

Een van de bijverschijnselen van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De nuance is, naar mijn mening, dat je wel ‘overhaaste’ besluiten moet nemen, alleen niet op het oncontroleerbaar verzamelen en doelloos ontsluiten van persoonsgegevens. De besluiten moeten aansluiten op de digitale achterstand, toegang in en inzicht op deze gegevens. Voorkomen van het foutief gebruik van gegevens zoals recentelijk Max Februari zo krachtig verwoordde in de NRC. De waarde van persoonsgegevens voor ogen krijgen en onderkennen dat verwerken risico’s oplevert waar je waarborgen voor moet aanleggen; maar niet naar gegevensbeschermingswetgeving wijzen als een organisatie (of burgemeester) processen niet op orde heeft..
   https://www.databreaches.net/canadian-hospitals-overwhelmed-by-cyberattacks-fuelled-by-booming-black-market/

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.