Theo Hooghiemstra: ‘Zoveel steun voor het patiëntgeheim had ik niet verwacht’

De Patiëntenfederatie, minister Bruins, de KNMG – iedereen schaart zich achter het nieuwe begrip patiëntgeheim. Theo Hooghiemstra, bestuurder van MedMij, muntte het begrip in zijn proefschrift. Hij is enthousiast dat het breed wordt opgepikt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Theo Hooghiemstra

Doelstelling van het patiëntgeheim is het bieden van rechtsbescherming als bedrijven en overheden druk uitoefenen op burgers om hun medische gegevens te delen. Directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie overhandigde onlangs een oproep met de die strekking aan minister Bruins voor Medische Zorg. De bewindsman reageerde hier positief op. Ook de KNMG schaarde zich achter het initiatief.

‘Al die steun heeft mij positief verrast,’ aldus jurist en bestuurskundige Theo Hooghiemstra. Hij is bestuurder van MedMij en lanceerde het idee van het patiëntgeheim in zijn proefschrift. ‘Toen ik met mijn onderzoek begon, had ik dat niet kunnen voorzien. “Patiëntbescherming? Waar

0
1100

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.