Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuishulp Zorgzaam overgenomen door Vierstroom

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Thuiszorgorganisatie Vierstroom neemt de Utrechtse zorgaanbieder Thuishulp Zorgzaam over. Op 1 mei was Zorgzaam failliet verklaard.
Vierstroom neemt failliet Thuishulp Zorgzaam over
Vierstroom Hulp Thuis

Vierstroom Zorg Thuis en Vierstroom Hulp Thuis hebben met de curator overeenstemming bereikt over het overnameplan van Zorgzaam. Dat meldt Vierstroom.

Vierstroom

De curator en verzekeraars VGZ en Zilveren Kruis zien in de Vierstroom bedrijven een geschikte combinatie om de zorg voor cliënten en de werkgelegenheid van de betrokken medewerkers te continueren. Vierstroom hecht hier naar eigen zeggen ook groot belang aan. De organisatie is actief in het gebied van Woerden en Gouda tot Zoetermeer en van Capelle aan den IJssel tot Schoonhoven.

VGZ en Zilveren Kruis

Het bestuur van Thuishulp Zorgzaam heeft indertijd tegen de curator gezegd dat het faillissement mede was veroorzaakt door de pilot wijkverpleging in Utrecht. Het gat in de begroting zou zijn gegroeid door niet betaalde overproductie bij zorgverzekeraar VGZ. VGZ en Zilveren Kruis meldden toen dat zij niet over de financiële problemen waren geïnformeerd door Zorgzaam.

Zorgzaam

Zorgzaam is met ruim driehonderd cliënten een kleine aanbieder op het gebied van wijkverpleging en huishoudelijke ondersteuning. De organisatie is werkzaam in de gemeente Utrecht en in een aantal omliggende gemeenten. Het werkgebied ligt tegen en deels in het verzorgingsgebied van de betrokken Vierstroom bedrijven. Door de overname kan direct geprofiteerd worden van onderlinge samenwerking en uitwisselbaarheid. Beide Vierstroombedrijven zullen hun uiterste best doen om de zorg aan cliënten van Zorgzaam op professionele wijze voort te zetten en de werkrelaties met betrokken medewerkers te behouden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.