Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Groningen failliet en gered

Thuiszorg Groningen, voormalig onderdeel van het mislukte fusieproject Meavita, is gisteren failliet verklaard. Curatoren hebben tot op heden al 6,5 miljoen euro aan schulden in kaart gebracht. Vanochtend is een akkoord gesloten over de doorstart van deze thuiszorgaanbieder in een nieuwe stichting.

Volgens de curatoren gaat al het personeel over naar de nieuwe stichting en blijft de zorg gegarandeerd. De nieuwe geldschieters zijn zorgverzekeraar Menzis en de Groninger gemeenten. Volgens Gerard Veth, regiobestuurder van Abvakabo FNV, heeft ook VWS de nieuwe stichting mogelijk gemaakt met financiële garanties.

Meavita

De vroegere stichting is twee jaar geleden gefuseerd met ondermeer het Haagse Meavita, maar dit bedrijf is een mislukking geworden. De nieuwe zorgaanbieder, Stichting Continuiteit Uitvoering AWBZ en WMO Groningen, neemt alle ruime 3800 medewerkers en de ongeveer 1600 alfahulpen in dienst.

Thuiszorg Groningen

De nieuwe stichting heet formeel ‘Stichting Continuïteit Uitvoering AWBZ en Wmo Groningen’. Maar hij gaat opereren onder de naam Thuiszorg Groningen. Alle 3800 medewerkers van de oude stichting komen in dienst van de nieuwe en behouden de arbeidsvoorwaarden die ze al hadden. Ook de 1600 alfahulpen blijven bij de stichting werken.

Uitverkoop voor schulden

Volgens de curatoren zullen na verloop van tijd verscheidene zorgactiviteiten van de stichting worden verkocht om de crediteuren van de failliete voorganger mogelijk nog een deel van hun vordering te betalen. De koper kan een marktpartij zijn of een andere zorgorganisatie. In eerste instantie zal het gaan om de verkoop van de bedrijfsmiddelen en panden van Thuiszorg Groningen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Surseance voor Thuiszorg Groningen en Meavita

Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

Thuiszorg Groningen moet drastisch reorganiseren

Thuiszorg Groningen en Menzis nog niet akkoord

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.