Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tientallen klachten over verpleeghuis Zoetermeer

Tegen verpleeghuis REC in Zoetermeer liggen bij het Openbaar Ministerie meer dan tien aangiften. Het OM maakt binnen twee weken bekend of het REC strafrechtelijk wordt vervolgd, zo schrijft De Volkskrant.

In de aangiften reppen de klagers onder meer over verkeerd gebruik van proefmedicijnen en een kille behandeling van patiënten door personeel. Een andere klager wil onderzoek naar de dood van een familielid, dat stikte in een boterham met pindakaas. Het actualiteitenprogramma EénVandaag besteedde gisteren aandacht aan de klachten. Oud-bewoner Paul Wisse noemde het REC ‘een hel’. Zonder het te weten, zegt hij, werden hem maandenlang kalmeringsmiddelen toegediend, zodat hij het personeel minder tot last zou zijn. Fysiotherapeute Annemarie Boom, die het verpleeghuis heeft bezocht, zei van diverse mensen klachten te hebben ontvangen over de omstandigheden in het verpleeghuis.

De meeste aangiften zijn twee jaar geleden al ingediend bij het OM. Het aantal klachten nam een vlucht nadat Coby en Dikkie Emons een verpleegarts aanklaagden die hun 89-jarige moeder onder zijn hoede had. Hun moeder was volgens de zussen nog niet dood toen ze het mortuarium werd binnengebracht. Het Regionaal Tuchtcollege Gezondheidszorg in Den Haag wees de klacht in november vorig jaar af. Het hoger beroep dat de zussen hebben aangespannen, loopt nog. Directeur Pieter de Jong van het REC erkende in de uitzending alleen dat er problemen waren geweest rond de communicatie met familie van patiënten. ‘Daar is aan gewerkt. Het gaat nu al stukken beter.’ (De Volkskrant)

Lees ook:

PCZP: ‘Meer klachten over zorg’

Aangifte tegen ’s Heeren Loo

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.