Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Tijn Kool: ‘Passende zorg mag geen bureaucratische term worden’

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Zorgprofessionals zijn de sleutel voor de transformatie naar passende zorg. Dat zegt Tijn Kool, sinds 1 april 2023 hoogleraar Passende zorg aan het Radboudumc. Binnen zijn leerstoel wil hij passende zorg de komende vijf jaar concretiseren en niet-gepaste zorg terugdringen. “Passende zorg moet van woorden naar daden.”
Tijn Kool, doen of laten?
Foto: Ron Kieft fotografie

Passende zorg krijgt een steeds bredere

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Tijn Kool schetst een terechte ontwikkeling die nodig is in de zorg, waarbij de werkvloer inderdaad cruciaal is om de benodigde transformatie voor elkaar te krijgen. Ik mis echter de vraag hoe de burger actiever te betrekken bij deze benodigde ontwikkeling. Immers, ook hij/zij zal niet alleen meegenomen moeten worden in deze ontwikkeling maar moeten begrijpen dat hij/zij daarin ook een actieve rol zal moeten spelen. Zoals niet voor iedere wissewasje naar de huisarts gaan of vinden dat hij/zij overal recht op heeft. Ik vraag me af of de samenwerking met genoemde partijen voldoende is om dit voor elkaar te krijgen. Immers, ook zij hebben dit gesprek tot nu toe (nog?) niet buiten de brede eigen zorgkring gebracht. De vraag hierbij is hoe je ervoor zorgt dat dit gesprek op het niveau van RTL boulevard en Hart van Nederland wordt gevoerd. Ik ben benieuwd naar de ideeën van Tijn hierover.
   S. Wardak

  2. Lees alle reacties
  3. Ik heb het als volgt ingevuld:
   Een waarschuwing op mijn website.
   En , als dat niet genoeg mocht zijn:
   een poster op de voordeur van mijn praktijk:

   ” U bent slechts welkom als uw hulpvraag binnen mijn definitie van ” passende zorg” valt .

   Dat zal ze leren.
   Lastpakken. Patienten.

   De zorg is beter af zonder ze.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.