Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tijs van der Wielen naar Auris

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Tijs van der Wielen is benoemd als bestuurder bij de Koninklijke Auris Groep.
Wielen.Tijs van der.jpg

Hij begint op 1 september. 

Bestuur

Van der Wielen is nu werkzaam als transitiemanager in het Havenziekenhuis Rotterdam. Hij krijgt binnen het decentrale besturingsmodel van Auris verantwoordelijkheid voor hr, ict, financiën, kwaliteitsbeleid en –handhaving en de beleidsontwikkeling aan de hand van de meerjarenstrategie. De werving naar de voorzitter van de raad van bestuur is nog gaande, de huidige bestuursvoorzitter gaat binnenkort met pensioen. 

Maasstad Ziekenhuis

Van der Wielen begon zijn carrière in de zorg als unitcoördinator in het Medisch Centrum Haaglanden. Na het afronden van zijn studie Master of Health Administration verruilde hij in 2007 Den Haag voor Rotterdam. Na zijn functie als zorgmanager maakte hij in het Maasstad Ziekenhuis de switch van de lijn naar de staf. Later werd hij verantwoordelijk voor de afdelingen HR, Strategie & Verantwoording van het Maasstad Ziekenhuis en als interim bestuurder voor de transitie in het Spijkenisse Medisch Centrum.

Auris

Auris is de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. De organisatie bestaat uit scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs, audiologische centra en behandelzorglocaties. Dagelijks werken ongeveer 1400 medewerkers in het speciaal onderwijs, zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met een auditieve en/of communicatieve beperking.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.