Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Toch weer stakingen bij Osira Amstelring

Vakbond Abvakabo FNV organiseert vandaag weer een stakingsactie bij een locatie van zorgorganisatie Osira Amstelring. In september leek het er nog op dat beide partijen tot een overeenkomst waren gekomen in het langlopende arbeidsconflict.
Toch weer stakingen bij Osira Amstelring

De onmin tussen Abvakabo en Osira Amstelring duurt al maanden en is een nasleep van de stroef verlopen onderhandelingen over de cao voor de ouderenzorgsector. De bond is met Osira Amstelring overeengekomen dat medewerkers recht hebben op een 8-urige werkdag, een vast contract en extra collega’s. Volgens de woordvoerster van de vakbond wilde Osira Amstelring onder meer het punt van de 8-urige werkdag aanpassen. ‘We hebben nog tot zaterdag geprobeerd eruit te komen, maar het gesprek is toen vanuit Osira beëindigd.’

Piekuren

Osira Amstelring reageert verbolgen op de actie van de vakbond. Het bestuur wil tijdens de piekuren mensen voor een paar uur inzetten zonder dat die de hele werkdag nodig zijn. Deze werkwijze is volgens de zorgorganisatie niet in strijd met het principeakkoord dat in september met de bond is afgesproken. ‘Na wederzijdse raadpleging van de achterbannen bleek er interpretatieruimte in het principeakkoord. Net als de bond wil ook Osira Amsterling voor iedereen die dat wil een achturige werkdag, maar de dagelijkse praktijk vraag nou eenmaal extra handen aan het bed op piekmomenten van de dag. Ondanks diverse pogingen om tot een definitief akkoord te komen, wijst de Abvakabo deze verduidelijking af. Osira Amstelring betreurt de ontstane situatie, met name omdat cliënten en medewerkers hier hinder van ondervinden.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / ANP Robert van den Berge)

Lees meer;

Stakers en Osira Amstelring bereiken akkoord

Schoonmakers staken opnieuw bij verpleeghuis Osira

Staking bij Osira Amstelring

Rob van Dam erkent onderbetting Osira Amstelring

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Schande dat een klein clubje oproerkraaiers er zo’n bende van maakt. Vakbonden: een volstrekt achterhaald fenomeen uit het begin van de vorige eeuw. Advies aan de RvB: doe zaken met de OR en laat die club links liggen. Want hoeveel mensen vertegenwoordigen die nu eigenlijk?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.