Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toename privé-klinieken verwacht

Uit een enquête van de VVAA over marktwerking in de zorg onder bijna 800 medisch specialisten, blijkt dat veel van hen een verdubbeling van het aantal privé-klinieken en zelfstandige behandelcentra verwacht in de komende zes jaar. Dit schrijft MedNet.

Als deze verwachtingen uitkomen dat zou er volgens MedNet sprake zijn van een toename van tussen de 150 en 250 nieuwe privé-klinieken en 40 tot 80 zelfstandige behandelcentra (ZBC’s).

Groeiverwachtingen

De groeiverwachtingen over de zelfstandige behandelcentra zijn vooral hoog bij de algemeen en plastisch chirurgen. Bijna zestig procent van de respondenten denkt dat het aantal klinieken en ZBC’s op zijn minst verdubbelt. 21 Procent verwacht meer dan tachtig nieuwe ZBC’s.

Zelf een kliniek beginnen

Veel van de specialisten blijkt plannen te hebben om zelf een privé-kliniek te starten, maar liefst zeven procent van de ondervraagde specialisten. 21 Procent plant, volgens MedNet, de start van een ZBC. Van de ondervraagden blijkt bovendien acht procent ooit al een privé-kliniek of ZBC te zijn begonnen. Het merendeel van de specialisten in de enquête heeft een voorkeur voor een kleinschalige opzet van de klinieken of centra, omdat er dan meer aandacht voor de patiënt is. (MedNet)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.