Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezichthouders SZH vertrekken na terugkeer directeur

Een maand nadat hij door de raad van toezicht op non-actief werd gesteld, is directeur van stichting Zorggroep Helmond (SZH), Dursun Altun, teruggekeerd . Twee van de drie leden van de raad van toezicht zijn daarom per direct opgestapt. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.
ANP Lex van Lieshout

Stichting Zorggroep Helmond kwam in januari in de problemen omdat CZ Zorgkantoor na een onderzoek besloot de financiering van (langdurige) zorg vanuit pgb’s niet meer te vergoeden vanwege aanwijzingen van misstanden. De rechter stelde CZ Zorgkantoor in het gelijk. Daarop werd directeur Altun door de raad van toezicht een maand lang geschorst.

Definitief ontslag

De commissarissen van de Helmondse zorginstelling moesten volgens het Eindhovens Dagblad afgelopen maandag besluiten of de schorsing van Altun omgezet moest worden in een definitief ontslag. Omdat de raad van toezicht niet unaniem was, kon Altun geen definitief ontslag krijgen. Toezichthouder Aissa Meziani, die de afgelopen weken tevens actief was als interim-bestuurder, is het niet eens met de twee andere toezichthouders, Chahim en Aktas. Meziani wil geen ontslag voor Altun, omdat volgens hem fraude niet bewezen is. Hierop hebben Chahim en Aktas hun conclusies getrokken en zijn afgetreden.

Fraude in de zorg

Zorgfraude is een structureel probleem dat de maatschappij jaarlijks veel geld kost. Het dossier bevat artikelen over frauduleuze praktijken, fraudebeheersing en foutieve declaraties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.