Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tonnen fraude bij Noord-Hollandse zorginstellingen

Verpleeghuis Lauwershof in Oudorp en Zorgcirkel Waterland in Purmerend zijn door een ex-medewerker voor 330.000 euro opgelicht. Tegen de voormalige financiële topman uit Hoorn werd 120 uur onbetaalde arbeid en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Tussen 1999 en 2003 was de verdachte hoofd administratie bij de Zorgcirkel. Tussen de echte nota’s die zijn werkgever moest betalen, stopte hij zelfgemaakte rekeningen. Hiermee verdween 200.000 euro.

Fraude

Hierna trad hij in dienst bij verpleeghuis Lauwershof als manager, waar hij in 2005 en 2006 de truc herhaalde. Het verpleeghuis raakte 133.000 euro kwijt. “Het bedrag is inmiddels door kosten opgelopen tot 180.000 euro”, zegt bestuurder Jos Boom van Magenta Zorg, waar Lauwershof nu onder valt. “We hebben de dag na zijn ontslag wel 25.000 euro gekregen nadat hij zijn auto verkocht. De rest zien we waarschijnlijk niet meer terug, want het geld is niet te herleiden. We hebben wel beslag laten leggen op zijn huis, auto en zeilboot.” De uitspraak is over twee weken. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Vermoedens van thuiszorgfraude in Drenthe

Fraude bij Icare thuiszorg

Wiegel: Frauderende zorgverlener moet uit vak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.