Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top 100: MC Leeuwarden beste ziekenhuis

ROTTERDAM - Het Medisch Centrum Leeuwarden is volgens het AD het beste ziekenhuis van Nederland. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en het Sint Antonius in Nieuwegein belandden dit jaar op nummer twee en drie.
Top 100: MC Leeuwarden beste ziekenhuis

De Oosterscheldeziekenhuizen in Goes en Zierikzee staan onderaan de Ziekenhuis Top 100 die de krant zaterdag voor de derde keer publiceerde. Het Diakonessenhuis uit Utrecht slaagde er in om voor de derde keer de top-10 te halen.

Beter

De nummer één van vorig jaar, het St.Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, staat nu op nummer vijftig. Dat is niet omdat het slechter presteert dan vorig jaar, maar omdat de andere ziekenhuizen beter zijn geworden, stelt de redactie.

Beleid

Al met al concludeert de krant dat patiënten in de meeste ziekenhuizen beter af zijn dan vorig jaar. Zo daalde het aantal mensen met doorligwonden aanzienlijk en controleren veel meer ziekenhuizen of patiënten na een operatie niet te veel pijn hebben. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg doen ziekenhuizen het zoveel beter, juist door de aandacht in de media. Soms wordt het bereiken van een hoge plaats in de top 100 van het AD ook genoemd in het beleidsplan van een ziekenhuis.

Oordeel

De Top 100 is gebaseerd op dertig punten die zijn opgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg , de brancheorganisaties van de ziekenhuizen en de medisch specialisten. Er is gekeken naar medische aspecten als het percentage doorligwonden, pijnbestrijding, het tijdig opereren van gebroken heupen en snelle diagnose van mogelijke borstkanker. Daarnaast telt het oordeel van de patiënt over dienstverlening mee.

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen dat deze week door adviesbureau Roland Berger werd uitgeroepen tot beste ziekenhuis van het land staat in de AD Ziekenhuis Top 100 op 81. Volgens de krant komt dit omdat Roland Berger ook kijkt naar financiële prestaties. Het AD kijkt alleen naar medische aspecten en het oordeel van patiënten. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.