Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top Beatrix Kinderziekenhuis ontslagen

Redactie Zorgvisie
De raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft de top van het Beatrix Kinderziekenhuis uit zijn functie gezet wegens gebrek aan samenwerking. Dat meldde het ziekenhuis dinsdag.
Top Beatrix Kinderziekenhuis ontslagen

Het Beatrix Kinderziekenhuis is onderdeel van de UMCG. ‘Het ligt niet aan de individuele competenties. Maar het werkte gewoon niet. De raad van bestuur heeft nu besloten om in te grijpen’, zo zegt een woordvoerster van het UMCG.

Vertrouwenscrisis

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het Groningse ziekenhuis meldt in een brief dat er lange tijd sprake was van een “leiderschapsvacuüm”:  ‘Betrokkenen slagen er niet in om de noodzakelijke sturing te geven. De raad van bestuur heeft geen vertrouwen om het huidige managementteam verder te laten werken.’ De huidige top krijgt een andere functie en wordt vervangen door een tijdelijk management. Dat moet een nieuwe leiding voorbereiden en de onderlinge samenwerking weer op gang brengen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.