Top NZa treedt terug

Theo Langejan en Eitel Homan, twee bestuursleden van de raad van bestuur van Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) treden per direct af. Minister Edith Schippers van VWS respecteert dat besluit en heeft het tweetal uit hun functie ontheven, meldt het ministerie van VWS dinsdag.
Top NZa treedt terug

Zij zal zo spoedig mogelijk een interim-voorzitter van de NZa benoemen. Schippers heeft de Tweede Kamer hierover vandaag geïnformeerd.

Homan

De twee bestuursleden, Theo Langejan en Eitel Homan, hebben hun besluit genomen vanwege alle ophef die er is over kosten van (dienst)reizen door het NZa-bestuur. Beiden geven overigens wel aan dat ze afstand nemen van berichtgeving dat reizen regelmatig werden betaald door organisaties of bedrijven waar de NZa toezicht op moet houden of die opdrachten krijgen van de zorgautoriteit.

Schippers

Schippers wil snel helderheid over de aantijgingen betreffende de bestuurskosten. Vandaar dat een externe accountant op het specifieke punt van

5
65

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.