Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Top NZa treedt terug

Sarah Berends
Theo Langejan en Eitel Homan, twee bestuursleden van de raad van bestuur van Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) treden per direct af. Minister Edith Schippers van VWS respecteert dat besluit en heeft het tweetal uit hun functie ontheven, meldt het ministerie van VWS dinsdag.
Top NZa treedt terug
Premium

Zij zal zo spoedig mogelijk

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Je gaat me niet wijs proberen te maken dat deze mensen zich van geen kwaad bewust zijn geweest, dit is machtsmisbruik op het hoogste niveau en dat juist bij de organisatie die moet staan voor de integriteit van zorg.
   Het zal niet haalbaar zijn maar een onderzoek naar een tuchtrechtelijke of strafvervolging lijkt me hier wel op zijn plaats.

  2. Lees alle reacties
  3. Niet meer dan logisch deze reactie en tenminste één blijk dat men bij de top van NZa inmiddels ook kennis genomen heeft van veranderde wijzen van het denken over integriteit in de samenleving.
   Daarnaast blijft het natuurlijk een geweldige miskleun van deze directeur om dergelijke trips op kosten van bedrijven te gaan maken, er is vrijwel niets te bedenken wat zijn ongeschiktheid duidelijker maakt dan dit hele voorbeeld en ja dat geldt dan ook hen die hem benoemden, laten we dat nu bepaald niet vergeten!

  4. Alles is bij deze regering politiek gekleurd, dus een instrument van manipulatie. Aan echte onafhankelijkheid van controlerende regeringsinstellingen heeft zij een broertje dood. Meestal moet je in alle teksten van ministers het woordje ‘niet’ toevoegen om de boodschap te begrijpen. De zorgverzekeringsorganisatie met de waakhond NZA zou marktwerking inhouden. Integendeel. Het gaat om monopolievorming, waarin de slager ook nog eens haar eigen vlees keurt: http://scribd.com/doc/206110388/Zorgverzekeringen-in-monopolievorming-2014

  5. Het zou overigens nog veel erger zijn geweest als de heer Langejan al die zinloze bijeenkomsten in het buitenland op kosten van de NZA, dus de belasting- of is het de premiebetaler, had gebracht. Het had de goede man, van buiten komend, gesierd als hij zich gratis in al onze ziekenzorg gestichten inclusief de boekhouding op de hoogte had gesteld, desnoods als een Gunther Wallraff.
   Ik ben wel voor een toezichthouderloos tijdperk voor de zorg.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.