Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Topadvocaten gezondheidszorg 2018: Nominatietermijn sluit op 12 september

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgvisie is begonnen met haar verkiezing van de topadvocaat gezondheidszorg van het jaar. In 2017 stond Mieke de Die op nummer 1. Dit jaar kan de stemming heel anders uitvallen.
Topadvocaat zorg 2018
Foto: Fotolia

De eerste ronde is een nominatieronde. U kunt uzelf of een collega nomineren. Uit alle nominaties wordt een shortlist samengesteld. Alleen de advocaten die op de shortlist staan kunnen meedingen naar de titel ‘Topadvocaat gezondheidszorg 2018’. Alle advocaten die van ons bericht hebben ontvangen, mogen mee stemmen.

NB: De nominatieronde sluit op 12 september.

Topadvocaat gezondheidszorg 2017

Mieke de Die kreeg 78 van de in totaal 1698 uitgebrachte stemmen. Zij volgde Jaap Sijmons op die de winnaar was van de verkiezing van 2015. Op nummer twee vorig jaar stond Joris Rijken, van AKD, op de voet gevolgd door Klaas Meersma, eveneens werkzaam bij AKD. Willemien Bischot van Van Doorne Advocaten stond op plaats vier. Op plaats vijf stonden ex aequo Tom van Helmond van Loyens & Loeff Advocaten en Jaap Sijmons van Nysingh advocaten.

Wie kan er meedoen?

Iedere advocaat wiens praktijk voor een substantieel deel bestaat uit klanten in de zorg, kan meedoen. Het maakt niet uit hoe groot of klein het kantoor is. Naast de zeven categorieën uit voorgaande jaren – Medische Aansprakelijkheid en Tuchtrecht; Regulatory; Mededinging; Privacy, Beroepsgeheim en IT-recht; Aanbesteding en Zorginkoop; Arbeidsrecht en Medezeggenschap en Ondernemingsrecht – wil Zorgvisie dit jaar de categorie Zorgvastgoed toevoegen.
Deelnemers kiezen zelf per categorie de collega’s die naar hun idee tot de top behoren van hun vakgebied. Per categorie wordt een top 10 samengesteld. Uiteindelijk komt er één overall winnaar uit de bus.

Onderzoek Topadvocaten Gezondheidszorg

Deelname is gratis. Het onderzoek is onafhankelijk. Wij sturen de bij ons bekende advocaten een uitnodiging om deel te nemen. Vorig jaar gingen er 258 enquêtes de deur uit en kregen we er 114 terug. In totaal deden 25 grote en kleine advocatenkantoren mee. Mocht u geen uitnodiging hebben gekregen en ook mee willen doen, laat het ons dan snel weten. U kunt uw mail sturen naar: aartsen@zorgvisie.nl, onder vermelding van Topadvocaten Gezondheidszorg. NB: In verband met de nieuwe categorie zorgvastgoed zijn we ook op zoek naar kandidaten op dat terrein.

De resultaten van het onderzoek topadvocaten gezondheidszorg worden eind december 2018 gepubliceerd in Zorgvisie magazine en op onze website zorgvisie.nl.

 

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.