Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Tot 120.000 zorgbanen op de tocht

De bezuinigingen in de ouderenzorg, jeugdzorg en thuiszorg zullen leiden tot een verlies van 57.000 tot 120.000 banen in 2017. Dat blijkt uit een rapport over de arbeidsmarkt in de zorg en welzijnssector van Arbeidsmarktinformatie Zorg en Welzijn (AZW).
Tot 120.000 zorgbanen op de tocht
Foto: ANP Evert Jan Daniëls
Premium

Het rapport is onderdeel van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit is politiek om de politiek. Per miljard bezuinigingen in de verzorging gaan ongeveer 15.000 FTE verloren (20.000 banen) in de huishoudelijke zorg is dat aantal ongeveer 25.000 FTE (40.000 banen). Daar hoef je geen onderzoek naar te doen. Renske Leijten kan ook hoofdrekenen, dus zij wist dit voordat ze het rapport zag.

  3. Als je nu in een opleiding in de zorg zit weet je totaal niet meer waar je aan toe bent. Maar dat is natuurlijk het geval in meerdere sectoren van de samenleving.. De overheid heeft geen compassie voor zij die met werken hun geld verdienen

  4. ”Eerst wordt er van 2012 – 2015 bijna 1 miljard extra uitgegeven door het kabinet aan extra personeel(intensiveringsmiddelen). En vervolgens gaan ze bezuinigen zodat dit personeel weer overbodig wordt. Weg 1 miljard!”
   @fleurtje
   Inderdaad.
   En straks bij weer aantrekkende markt weer 1 miljard erbij om afgevloeide werknemers een herintrederscursus te laten volgen en voor advertentiecampagnes om nieuwe mensen te vinden voor zorgopleidingen die men niet meer wil ,omdat het baangarantie-argument gebakken lucht bleek.

  5. Schaarste op de markt is straks goed voor de prijsontwikkeling moet je maar denken… Nee dat is onzin natuurlijk, dit beleid sloopt alles, de handen aan bed gaan verloren. Terwijl de organisaties er omheen, inspectie, zorglantoren, ciz, wmo afdelingen allemaal op het pluche kunnen blijven zitten. Snijden doe je in overhead.
   Zo lang bijvoorbeeld een Buurtzorg voor een uurtje verzorging nog € 57,- mag schrijven zal het nooit goedkoper worden. Uurtje verzorging kan voor € 28,-, met die insteek kunnen clienten de hulp behouden en houden veel verzorgenden de baan. (Daar ligt ook een grote waarde)

  6. Er zijn in de lvg en jeugdzorg de laatste 12 jaar ook veel banen bij gekomen, het kon niet op. De ene manager na de andere kwam er bij, orthopedagogen en vele andere logen en peuten. kwaliteits medewerkers beleidsadviseurs communicatie medewerkers, Helaas werd er op de werkvloer steeds meer bezuinigd door minder medewerkers en minder contract uren.Of de kwaliteit en zorg daar door beter is geworden dan 12 jaar geleden? Iedereen werkt langs elkaar heen. Jammer voor de mensen die hun baan verliezen maar voor de jeugdzorg en lvg sector zou het een zegen kunnen zijn. Meer fulltime banen op de directe werkvloer minder ogen en logen en alleen op afroep als het de goed opgeleide sph er met zijn team er niet op uit komt.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.