Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Traumahelikopter Erasmus MC in 2011 ook ‘s nachts

Mark van Dorresteijn
Het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Erasmus MC, dat met de traumahelikopter vanaf Rotterdam Airport inzetbaar is, kan naar verwachting in februari 24-uur per dag ingezet worden. Dat laat Rotterdam Airport weten.
Traumahelikopter Erasmus MC in 2011 ook ‘s nachts

Het MMT start op 3 januari 2011 met het laatste deel van de opleidingen om ook in het donker te kunnen vliegen. Hierdoor zal in januari de traumahelikopter ‘s avonds tot maximaal 23.00 uur oefenvluchten kunnen gaan uitvoeren. De verwachting is dat de training begin februari klaar is. Zodra dat het geval is, kan de Rotterdamse traumahelikopter 24-uur per dag worden ingezet.

Uitbreiding

Al in 2008 reserveerde VWS geld om de inzettijden van alle traumahelikopers in Nederland uit te breiden. Maar er moesten eerst piloten worden opgeleid die in het donker mogen vliegen. Het ministerie hoopt dat de uitbreiding van de vliegtijden en voor zorgt dat er minder mensen ernstig letsel overhouden aan ernstige ongelukken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.