Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Treant tekent bouwcontract OK-complex Refaja

Guus Bruins heeft namens Treant Zorggroep vandaag het contract getekend voor de bouw van het operatiekamercomplex op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Ondertussen zijn de vastgelopen onderhandelingen met Achmea over het inkoopcontract voor 2016 hervat.
Treant tekent bouwcontract OK-complex Refaja
Foto: Treant Zorggroep

Het nieuwe OK-complex komt achter het bestaande gebouw. De bouwopdracht omvat vier multifunctionele OK’s, met daaronder technische- en kantoorruimten. Met de bouw van het complex gaat een al lang bestaande wens van het Refaja in vervulling. Een nieuw, modern en flexibel operatiekamercomplex dat voldoet aan de modernste eisen. Er is gekozen voor het Flex-OK-concept vanwege de toekomstbestendigheid, de comfortabele werkomgeving door goede luchtbeheersing en de zekerheid van optimale patiëntveiligheid.

Modulaire bouw

Naast de realisatie van het OK-complex werkt Interflow ook het ontwerp uit. Door de modulaire bouw is het mogelijk het nieuwe OK-complex in een periode van slechts zeven maanden te realiseren. Het complex wordt compleet ingericht aan Treant opgeleverd. De eerste voorbereidingen voor de bouw worden inmiddels getroffen.

Onderhandeling Achmea

Het Dagblad van het Noorden meldt vandaag ook dat Treant de onderhandlingen over een contract voor 2016 heeft heropend met verzekeraar Achmea. Vorige week brak Achmea deze onderhandelingen af omdat Treant volgens hen op geen enkele manier wilde bewegen en vooral te hoge tarieven bleef vragen. Topman Marcel Kuin van Treant sprak van een ‘spiegelbeeldige ervaring.’

Omdat de meeste Drenten verzekerd zijn bij Achmea, heeft deze zorgverzekeraar al beloofd hoe dan ook de ziekenhuisrekeningen bij de Treant-ziekenhuizen te vergoeden. Maar dat betekent niet dat de patiënten niets gaan merken van de mislukte onderhandelingen. Het is mogelijk dat patiënten toch rekeningen thuis krijgen met het verzoek deze voor te schieten en vervolgens zelf de kosten bij de verzekeraar te declareren.

Financiën

Achmea zegt dit niet te willen, maar Treant houdt de optie open. De zorgverzekeraar kan het de ziekenhuisgroep behoorlijk lastig maken in financieel opzicht door voorschotten laat te betalen. Treant heeft een gezonde financiële positie, maar Achmea is wel de belangrijkste financier. Er zou in theorie volgend jaar een moment kunnen komen dat Treant cash nodig heeft en Achmea nog niet betaald heeft. Dan kan het rechtstreeks innen van rekeningen bij patiënten voor het ziekenhuis de enige mogelijkheid zijn.

Het Treant-bestuur wil nu niet ingaan op die mogelijkheid. ‘Daarmee zouden we op de zaken vooruitlopen’, zegt de woordvoerder in de krant. ‘De insteek is dat we een oplossing vinden. Dat heeft wat ons betreft prioriteit en zien we als een verantwoordelijkheid naar de inwoners in onze regio.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.