Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN ontslaat medewerkers in Kampen en Stadskanaal

In Stadskanaal krijgen 140 mensen in de huishoudelijke hulp met een vast contract ontslag. Van 18 medewerkers met een dienstverband voor bepaalde tijd, wordt het contract niet verlengd. In Kampen krijgen 34 medewerkers met een vast contract ontslag. In mei verloren dat al 76 medewerkers hun werk in deze gemeente.
TSN ontslaat medewerkers in Kampen en Stadskanaal

Stadskanaal stopt per 1 oktober met het afnemen van hulp bij het huishouden (HH1), zo verklaart de thuiszorgorganisatie, omdat de inwoners huishoudelijke hulp zelf kunnen kopen. Ook in Kampen kunnen de inwoners die tot 1 juli gebruikmaakten van hulp bij het huishouden via de Wmo, hulp kopen tegen een eigen bijdrage. De organisatie zegt de situatie te betreuren, maar helaas niet anders te kunnen.

Thuiszorgaanbieder TSN gaat de loonsverlaging bij 43.000 werknemers niet terugdraaien. Vérian in Apeldoorn kreeg vorige week wel die opdracht van de rechter.

Jongstra

In Stadskanaal kunnen de inwoners huishoudelijke hulp kopen tegen een eigen bijdrage. Deels wordt de hulp betaald uit de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Volgens directeur Zion Jongstra zijn de gevolgen voor de cliënten en medewerkers enorm. Slechts 20 procent wil in Stadskanaal gebruikmaken van de HHT, zo zou blijken uit een eerste navraag bij Wmo-cliënten. Volgens TSN omdat de meeste cliënten een te kleine portemonnee hebben om de bijdrage te kunnen betalen.

Eigen bijdrage

In Kampen is de eigen bijdrage voor hulp bij het huishouden 15 euro per uur. Dat ligt volgens TSN fors hoger dan de verlaging van de eigen bijdrage naar 5 euro per uur in andere gemeenten.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.