Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tuchtcollege berispt chirurg Waterlandziekenhuis

Het medisch tuchtcollege deelde vorige week twee berispingen uit aan een orthopedisch chirurg van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Dat meldt het Noordhollands Dagblad vandaag. De specialist mag voorlopig geen rugoperaties meer uitvoeren.
Tuchtcollege berispt chirurg Waterlandziekenhuis

De chirurg zou volgens het dagblad bij twee patiënten een lastige rugoperatie hebben uitgevoerd, zonder hen te waarschuwen. Deze operaties gingen bovendien de mist in. Specialisten elders in het land moesten de schade zoveel mogelijk herstellen.

Televisieserie

Volgens het dagblad figureerde de chirurg in 2007 nog in een televisieserie over het Waterlandziekenhuis. De krant citeert daarbij ook een aantal patiënten van de chirurg. Een 73-jarige vrouw reageert als volgt: “Wat eng, ik herken dit verhaal.” Deze vrouw werd in 2004 geopereerd aan een versleten tussenwervelschijf, waarbij enkele ruggenwervels werden vastgezet. Het resultaat: zeer ernstige pijn. Na vier jaar haalde de chirurg de helft van de schroeven er weer uit. “Ik groei nu scheef naar de linkerkant. En ik heb alle dagen pijn, ik slik veel medicatie.” Op aanraden van haar huisarts staat ze nu onder behandeling bij een specialist in Den Helder. “Toen hij mijn foto’s zag, begon hij een beetje te lachen en zei ‘o jee’.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Tuchtcollege schorst cardioloog voorwaardelijk

IGZ wil alternatieve behandelaars voor tuchtcollege

Erna Baars weg bij Waterlandziekenhuis

Gemini koopt programma van Waterlandziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.