Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tuchtcollege geeft patiënt gelijk in zaak tegen chirurg ADRZ

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een waarschuwing gegeven aan een chirurg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Dat meldt dagblad PZC.
Tuchtcollege geeft patiënt gelijk in zaak tegen chirurg ADRZ

De chirurg in kwestie had een patiënt, die ’s morgens werd binnengebracht op de Spoedeisende Eerste Hulp, met voorrang moeten opereren, oordeelde het Tuchtcollege. De chirurg verweerde zich volgens de PZC door te zeggen dat de operatie – aan een trombosebeen in vergevorderd stadium – te complex was om zonder een tweede chirurg uit te voeren. Die had pas om 18.00 uur zijn eigen operatieschema afgewerkt. Het Tuchtcollege vond, dat gezien de ernst van de zaak, in dat operatieschema ingebroken had moeten worden. Een waarschuwing is de lichtste disciplinaire maatregel die het Regionaal Tuchtcollege kan opleggen. Deze drukt uit dat het gedrag ten opzichte van de patiënt of diens naasten onjuist was. (PZC – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zeeuwse ondernemer wil investeren in ADRZ

Tuchtcolleges handelen minder klachten af in 2009

Tuchtcollege berispt plastisch chirurg Van Onselen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.