Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Tuchtcollege waarschuwt instelling vanwege badincident

Het tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft een verpleegkundige van logeerhuis Ravensbos in Valkenburg woensdag een waarschuwing opgelegd omdat zij twee jaar geleden een 16-jarig gehandicapt meisje in een te heet bad deed. Het meisje liep daardoor ernstige brandwonden op. Ze werd na het ongeval 14 dagen in coma gehouden, moest diverse huidtransplantaties ondergaan en kan niet meer lopen.
Tuchtcollege waarschuwt instelling vanwege badincident

De tuchtrechters menen dat de verpleegkundige de temperatuur van het water had moeten voelen en de stand van de thermostaatknop van de kraan had moeten controleren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg diende in totaal 4 klachten in tegen de verpleegkundige. (ANP)

6 REACTIES

 1. @A. de Boer
  @adje rem
  Goed gezien adje rem: de baan bij A. de Boer gaat dus voor de regels en schandalige misstanden door een chirurg in een ziekenhuis.
  Philips was een heel harde noot als het ging om haar geld op tijd te krijgen voor geleverde spullen (en terecht). Tot een horecagelegenheid bij mij kwam — omdat ik daar voor Philips het jaarlijkse feest georganiseerd had (350 man) en klaagde dat ze na 2 maanden hun geld nog niet hadden.
  Ik ging onmiddellijk naar debetreffende afdeling en zei: het is nu woensdag, als de horecazaak donderdagavond hun geld niet hebben staat Philips zaterdag op de voorpagina van de Telegraaf. Dat werd dus voor vrijdag geregeld.
  Hr. de Boer ik heb het minder ver gebracht bij Philips alle leraren op school hadden voorspeld.

 2. Lees alle reacties
 3. Waren er protocollen waar deze verpleegkundige zich niet aan gehouden heeft ? ?
  De gevoelstemperatuur van deze verpleegkundige lag gewoon wat hoger dan de huid van deze patiënt aan kon ? ? Kan een verpleegkundige trouwens veroordeeld worden op het eerder volgen van protocollen dan op het gebruiken van GEZOND VERSTAND , dat toch weggeprotocolleerd is ? ?

 4. Beste A de Boer. Hoe luidt de eed van Hippocrates ? ? U achtte dus uw toekomst belangrijker dan de toekomst van de latere patiënten van deze chirurg ? ? heeft deze chirurg nog meer van deze missertjes gehad ? ? Hoe voelt u zich nu ?? Sterkte .

 5. zo ben ik zelf op OK, door een cardiothoracaal chirurg uit het AMC, ooit bespoten met +/- 0.5L bloed afkomstig vanuit hart/aorta van de patient die op tafel lag. Nu zal ik er wel een beetje om gevraagd hebben al naive en enthousiaste co-assistent, en waren de overlevingskansen van de patient a priori al niet fantastisch, maar professioneel kan je dit ook niet noemen.
  Hij werkt er nog steeds trouwens….

 6. En dat is alleen wat zo ernstig is dat het naar buiten komt.
  Een veelvoud komt nooit in de publiciteit en wordt zelfs door het tehuis bewust geheim gehouden, want dat is geen reclame voor het tehuis.
  Dat de verpleging daaraan meewerkt is mij een raadsel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.