Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tuchtcollege zet verloskundige uit vak

De verloskundige Laura van Deth, die vrouwen met risicobevallingen toch thuis begeleidde, is hard aangepakt door het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam. Dat meldt het artsenblad Medisch Contact vandaag.
Tuchtcollege zet verloskundige uit vak

Verloskundige Van Deth mag haar beroep niet meer uitoefenen, zo oordeelde het tuchtcollege 17 juli. Twee andere betrokken verloskundigen zijn berispt, aldus Medisch Contact. De Inspectie voor de Gezondheidszorg had vier bevallingszaken aan het tuchtcollege voorgelegd, waaronder een bevalling in bad door een vrouw die bloedverdunners slikte.

Verhoogd risico
De wens om langs natuurlijke weg thuis te bevallen acht het tuchtcollege legitiem, maar bij verhoogd risico moet de verloskundige zich wenden tot de tweede lijn, of de bewuste vrouw dat nu wil of niet. ‘Uitgangspunt is dat een eerstelijnszorgverlener niet de zorg voor een hoogrisicozwangerschap voor zijn rekening neemt’, aldus het tuchtcollege. De beroepsvereniging van verloskundigen KNOV zegt de mening van de tuchtrechter te delen.

1 REACTIE

  1. Werkte die verloskundige zelfstandig?? of onder supervisie van een organisatie/instituut; is het laatste het geval dan zijn ook die niet zonder schuld, al was het alleen maar omdat in die constructies vaak onverantwoord veel ‘eigen beleid’ wordt gegeven; WE HEBBEN HET WEL OVER DE GEZONDHEID VAN MENSEN (in dit geval het leven van TWEE mensen; een volwassene en een pasgeboren kind).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.