Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee ‘grootste psychiatrische centra’ in Amsterdam

De twee academische ziekenhuizen in Amsterdam stellen allebei dat ze het grootste academische psychiatrische centrum in Nederland (gaan) openen. Dit staat op de website MedNet.nl.

Het Vrije Universiteit medisch centrum (VUmc) kwam vorige week met de mededeling dat er een intentieverklaring is getekend met GGZinstelling Stichting Buitenamstel Geestgronden (SBG) voor een intensieve samenwerking. Hierdoor ontstaat per 1 januari het grootste psychiatrisch centrum bij een universitair medisch centrum in Nederland. Het gaat vooral om een organisatorisch samenwerkingsverband, de instellingen blijven voorlopig vanuit hun eigen locaties werken.

AMC

Een dag later opende het Academisch Medisch Centum (AMC) het nieuwe Academisch Psychiatrisch Centrum, waarin wordt samengewerkt met AMC de Meren. Ook De Bascule, een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, is in het nieuwe centrum ondergebracht. Het nieuwe gebouw, met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter, telt tweehonderd bedden en biedt ook plaats aan cliënten in dagbehandeling. Volgens Damiaan Denys, kernhoogleraar psychiatrie in het AMC, kunnen beide centra prima naast elkaar bestaan. (MedNet)

Websites:

Stichting Buitenamstel Geestgronden (SBG)

VUmc

AMC

De Bascule

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.