Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Twee locaties Emergis onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ ) heeft verscherpt toezicht ingesteld op twee locaties van Emergis in Goes en Middelburg waar methadon wordt verstrekt. De IGZ constateert risico’s op onverantwoorde zorg.
Twee locaties Emergis onder verscherpt toezicht

Tijdens eerder onderzoek naar de kwaliteit en veiligheid van de methadonbehandeling bij Emergis, constateerde de inspectie vooral risico’s op het gebied van de uitvoering van de Opiumwet, medicatieveiligheid en de inrichting van en de werkwijze in de ruimte waar methadon werd verstrekt. De Raad van Bestuur van Emergis heeft toen een plan voor verbeteringen opgesteld.

Verbeterplan

Tijdens een inspectiebezoek in oktober constateerde de IGZ echter dat het verbeterplan van Emergis onvoldoende heeft geleid tot aantoonbare structurele verbeteringen in de kwaliteit en veiligheid. Zo ontbreken bijvoorbeeld actuele en volledige medicatieoverzichten waardoor het risico op onverantwoorde zorg groot blijft.

Onaangekondigde bezoeken

Het verscherpt toezicht geldt voor drie maximaal maanden. De inspectie zal in die periode onaangekondigde bezoeken brengen aan beide locaties en de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Wanneer de verbeteringen die de IGZ heeft geëist dan niet zijn gerealiseerd, zal de inspectie de minister vragen een aanwijzing te geven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Top-10: Padua, Sint Franciscus Gasthuis en Emerig meer gastvrij

Fusie Emergis en Parnassia Bavo Groep van de baan

NMa: ‘Overname Emergis door Parnassia vereist vergunning

2 REACTIES

  1. Beste Jan C . Tussen verzorgingshuis en levens-eindekliniek ligt helaas nog een verpleeghuis in de weg ( leuk beschreven in het blad PLUS van NOVEMBER 2012 ) ,alwaar elk sterfgeval altijd EERST wordt geweten aan de aandoening , al is het een gebroken been !!

  2. Lees alle reacties
  3. “”De IGZ zal in die periode onaangekondigde bezoeken brengen aan beide locaties en d….”” lees ik naar aanleiding van misstanden bij de methadon verstrekker Emergis. En daarmee bekent IGZ een levensgrote fout: ONAANGEKONDIGD expliciet vermelden houdt in (en daar heb ik honderden bewijzen van) dat zulks bij de IGZ NIET standaard is. EN DAT IS NU DE REDEN WAAROM HET MET DE KWALITEIT IN VERPLEEG EN VERZORGINGSHUIZEN ZO UITERMATE DROEVIG IS GESTELD. Zelfs een goed en onverwacht onderzoek wordt de trieste en droevige patienten onthouden; ze vinden een goed voorbereid diner veel en veel belangrijker. WAT EEN VERSCHRIKKELIJK LAND

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.