Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee nieuwe bestuurders Zorgcirkel

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ronald Buijs en Monique Cremers treden per 1 juni in dienst als respectievelijk bestuursvoorzitter en lid van de raad van bestuur van De Zorgcirkel in Purmerend.
Buijs.Ronald.jpg

Zij volgen Maarten de Vries op, die na 39 jaar met pensioen gaat.

Zorgbestuurders
Buijs en Cremers hebben beiden jarenlange ervaring in de zorg als leidinggevende en bestuurder. Zij delen de visie dat ‘kwaliteit van zorg wordt bepaald in het directe contact tussen mensen en dat juist daar het verschil wordt gemaakt.’

Psychiatrie
Buijs is tot en met 31 mei werkzaam als directeur bij ggz organisatie Yulius Kind- en jeugdpsychiatrie in Dordrecht en omgeving. Hij deed daar veel ervaring op met transities in het sociale domein. Buijs is ondernemend, resultaatgericht en gelooft er sterk in dat echte transformatie vooral op de werkvloer zelf plaatsvindt. Hij is een groot voorstander van samenwerking met externe partijen.

Ouderenzorg
Cremers verruilde tien jaar geleden de ziekenhuiswereld voor de ouderenzorg. De complexere zorgvraag van cliënten, de nadrukkelijkere verwachtingen van vele betrokkenen en wijzigingen in financiering stelden hoge eisen aan haar leiderschap. Ze leidde de afgelopen jaren een aantal omvangrijke transities zoals van oude- naar nieuwe zorgwoningen, nieuwbouwprojecten en sluitingen van verzorgingshuizen. 

Zorgcirkel
De Zorgcirkel is een thuiszorg-, woon- en behandelorganisatie voor ouderen.  

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.