Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Twee nieuwe sterfgevallen met bacterie in Maasstad

Mark van Dorresteijn
In de laatste stand van zaken meldt het Maasstad Ziekenhuis twee nieuwe sterfgevallen die besmet waren met de multiresistente bacterie. Daarnaast zijn er acht nieuwe dragers en 143 verdachte patiënten.
Twee nieuwe sterfgevallen met bacterie in Maasstad

Het aantal overleden patiënten dat de bacterie bij zich droeg is volgens de laatste stand van zaken toegenomen tot 27. Het aantal dragers van 70 naar 78. De mensen die verdacht worden van het dragen van de bacterie is met 143 toegenomen tot 1967.

Toename verdachte patiënten

Het Maasstad legt uit dat een toename van dragers automatisch meer verdachte patiënten betekent, omdat zij in de nabijheid zijn geweest van de dragers. “Gezien de lopende kweektesten en onderzoeken zullen de aantallen de komende tijd toenemen.”

Onder controle

De uitbraak is volgens het ziekenhuis nog wel onder controle. “Sinds 18 juli zijn er geen nieuwe besmettingen vastgesteld bij patiënten die voor het eerst in het ziekenhuis zijn opgenomen. Op basis daarvan kunnen we concluderen dat de uitbraak nog steeds onder controle is”, aldus het ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Voorlopig geen opnamestop Maasstadziekenhuis

Maasstad waarschuwde RIVM te laat

RIVM onderzoekt overleden patiënten Maasstad Ziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Hallo zeg,
    Ik ben gehandicapt en hier past men het HCCP-protocol toe (NASA0, zou raadzaam zijn als dit algemeen consequent toegepast werd.
    Het viel mij enige tijd geleden op dat de beluchting in ziekenhuizen weinig tot niet gecontroleerd word.
    Ik liep min MRSA op bij spedopname na CVA, eerste hulp was bloedbad, gevolg in slaap gehouden, te lang en niet te revalideren.
    Mijn wijze moeder ( docente verpleegkunde ze:zuurstof, Luchten, Luchten), daar wordt weinig aan gedacht.
    Soft gepamper, kik maar eens naar zorgvuldigheid Thierry.
    Vervelend dat de maatregelen te bezwaarlijk zijn, steeds werk-kleding wisselen is klaarblijkekelik volgens de slingeraar teveel voor verplregenden.
    Of is men door ziorgzwaarte vergeten dat het hier om mensen gaat?
    Daar dat centjes kost, wordt het een beetje moeilijk een goede preventie op te zetten.
    Landelijke meting per kwaartaal of navenante periode , zou Plicht moeten worden.
    Hans

  2. Lees alle reacties
  3. Falend hygiënebeleid, dat door vele leidinggevenden in ziekenhuizen zal worden herkend. Hoeveel verpleegkundigen lopen er op uw afdeling rond die de hygiëneprotocollen negeren? Och, zo erg is het niet als dat een keer gebeurt. Ziehier de resultaten, hoe de reputatie van een instelling compleet naar de haaien gaat omdat we ‘het wel goed vinden’. En -de goeden niet te na gesproken- het zal verdiend zijn, op grond van slecht management. Hoofden van afdelingen moeten uit hun regiestoeltje klimmen en hun mensen aanspreken op hun gedrag. En managers moeten uit hun kantoor komen om die afdelingen te pas en te onpas op te lopen, om een rondje te doen. Wanneer is het een keer afgelopen met dat softe gepamper in de zorg?! De zorg leert helemaal niets van alle voorbeelden uit de chemie of luchtvaart, lijkt het wel. Ja, ze kijken er naar en vinden het schitterend – ‘zouden wij ook moeten doen’. Kom op zeg, waar blijft die actie?

  4. Maasstad heeft nu zo’n slechte naam dat ze op zoek moeten naar een nieuwe naam. Wat te denken van “St. Clara Ziekenhuis” of van “Zuiderziekenhuis”. Vergeleken met Maasstad roepen beide gelijk vertrouwen op. Als je niet zou weten dat het om hetzelfde ziekenhuis ging, dan zou je er als patiënt zo naar toe gaan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.