Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee NIVEL-programmaleiders benoemd tot hoogleraar

Redactie Zorgvisie
NIVEL-programmaleiders Cordula Wagner en Anneke Francke zijn benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de afdeling Sociale Geneeskunde van de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Twee NIVEL-programmaleiders benoemd tot hoogleraar

Cordula Wagner is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Patiëntveiligheid in de gezondheidszorg’. Anneke Francke per 1 september tot bijzonder hoogleraar ‘Verpleging en verzorging in de laatste levensfase’.

Cordula Wagner

Wagner gaat als bijzonder hoogleraar onderzoek doen naar de invloed van de organisatie van zorg, de veiligheidscultuur, en de communicatie en samenwerking. Dit ter voorkoming van onbedoelde zorggerelateerde schade aan patiënten. Daarnaast zal zij op dit terrein bijdragen aan onderwijs binnen de initiële opleiding geneeskunde en de opleiding tot medisch specialist.

Anneke Francke

Bijzonder hoogleraar Francke gaat haar aandacht richten op de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de zorg in de laatste levensfase. Belangrijk hierbij is de kwaliteit van palliatieve zorg, begeleiding van mensen met dementie, en zorginnovaties in de laatste levensfase.

Beiden blijven naast hun leerstoel bij de Vrije Universiteit in Amsterdam werkzaam als programmaleider bij het NIVEL.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.