Twee protonencentra zetten eindspurt in

Wie gaat er winnen: Delft of Groningen? Elk centrum wil als eerste zijn deuren openen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Twee protonencentra zetten eindspurt in
Foto: Varian Images

Toevallig of niet: gisterochtend berichtten twee protonencentra in oprichting dat de bouw nu echt van start gaat. Holland PTC in Delft en het UMCG Cancer Center in Groningen.

Holland PTC

Henk Gerla, bestuurslid van het LUMC, een van de initiatiefnemers van Holland PTC: ‘Wij hebben er alles aan gedaan om als eerste protonencentrum in Nederland de deuren te kunnen openen.’ Patiënten moeten nu voor protonentherapie naar het buitenland. Dat is belastend, ver weg, de wachttijd is lang en er zijn vaak taalproblemen. Gerla: ‘Wij willen dat protonentherapie zo snel mogelijk in Nederland beschikbaar komt. We vinden het niet ethisch

1
95

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het gaat de zorg verzekeringsmaatschappijen absoluut niet meer om de gezondheid van de verzekerden. Slechts een ding telt: GELD GELD en nog een GELD. Vier honderd miljoen aan reclame uitgeven vorig jaar en nu niets doen aan een geweldige nieuwe mogelijkheid om patiënten te kunnen behandelen en genezen. Neen daar moet je niet voor zijn bij de zorgverzekeraars.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.