Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TweeSteden start met diabetes E-consulting

Mark van Dorresteijn
Het TweeSteden ziekenhuis start per oktober met diabetes e-consulting. Huisartsen kunnen vanaf dat moment via een beveiligde e-mailomgeving vragen stellen aan internist-diabetesartsen. Zo krijgt een huisarts, maar ook de patiënt snel antwoord op zijn vragen en kan een bezoek aan het ziekenhuis worden voorkomen.
TweeSteden start met diabetes E-consulting

Het initiatief voor diabetes E-consulting komt van de Regionale Coöperatie Huisartsen Midden-Brabant (RCH), in samenwerking met de beide Tilburgse ziekenhuizen. De digitale consulten worden in eerste instantie verzorgd door de internist-diabetesartsen van het TweeSteden ziekenhuis. In een later stadium sluit het St. Elisabeth ziekenhuis aan. Een huisarts die zijn vraag per e-mail stelt, krijgt binnen vijf werkdagen advies van een van de internist-diabetesartsen.

Samenwerking

De internisten van het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk en het St. Elisabeth Ziekenhuis werken al jaren nauw samen met de huisartsen in de regio Midden-Brabant om zorg te leveren aan patiënten met de chronische aandoening diabetes mellitus type 2. Dit resulteerde eerder al in de Transmurale Richtlijn Diabetes Mellitus Type 2, waar huisartsen, internisten, diëtisten, diabetesverpleegkundigen, oogartsen en optometristen en straks ook de pedicures en podotherapeuten, bij de behandeling van hun diabetespatiënten gebruik van kunnen maken.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: TweeSteden )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.