Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TweeSteden ziekenhuis mag renoveren op eigen risico

MAARSSEN - Het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg mag voor eigen rekening en risico renoveren. Dat schrijft minister Hoogervorst in een brief aan de gemeente Tilburg.
TweeSteden ziekenhuis mag renoveren op eigen risico

Het TweeSteden ziekenhuis stond begin dit jaar nog op de prioriteitenlijst van het ministerie wat betekent dat de kosten van de renovatie vergoed zouden worden. Door de nieuwbouw van ziekenhuis Bernhoven in Uden is het Tilburgse ziekenhuis echter weer van de lijst gehaald.

Eigen rekening

De gemeente Tilburg heeft in een brief aan de minister gewezen op de urgentie van de renovatieplannen van het TweeSteden ziekenhuis en gevraagd om de middelen hiervoor ter beschikking te stellen. Hoogervorst antwoordt nu dat het ziekenhuis mag renoveren maar dan wel voor eigen rekening en risico.

Drie projecten

Bestuursvoorzitter Loeks van der Veen van het TweeSteden ziekenhuis vertelt dat het ziekenhuis de middelen heeft voor een van de drie renovatieprojecten: de bouw van een extra verpeegafdeling. Voor de andere twee projecten, de renovatie van operatiekamers in de vestiging Tilburg en de bouw van poliklinieken in de vestiging Waalwijk, moet nog financiering worden gezocht.

Lastig

Van der Veen: “Dat wordt lastig omdat het onzeker blijft wanneer de integrale tarieven worden ingevoerd. Ik vind dat dit grenst aan onbehoorlijk bestuur. De minister zegt eigenlijk bouw maar alsof er integrale tarieven zijn terwijl het nog steeds onduidelijk is wanneer de integrale tarieven worden ingevoerd.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.