Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Tzorg groeit explosief in veranderende markt

Mark van Dorresteijn
Thuiszorgorganisatie Tzorg groeide in 2010 met maar liefst vijfhonderd procent. Dat maakte directeur Mark van den Berg van Tzorg bekend. Voor 2011 verwacht hij een veel minder harde groei.
Tzorg groeit explosief in veranderende markt

De omzet van Tzorg groeide het afgelopen jaar van vijf miljoen euro naar bijna dertig miljoen euro. Tzorg levert licht huishoudelijke hulp in 200 gemeenten en heeft 3.100 medewerkers in dienst en 10.000 cliënten.

Winnen van grote aanbestedingen

Volgens Van den Berg is de groei van zijn organisatie mede te danken aan het winnen van grote aanbestedingen. “We leveren goede kwaliteit zorg voor een scherpe prijs.” Tzorg kan relatief goedkoop leveren omdat de organisatie veel werkt met medewerkers die van het UWV afkomen. Van den Berg ziet de markt veranderen. “De Wmo-budgetten staan duidelijk onder

druk en daarmee ook de tarieven.” Zo zijn er nieuwe aanbieders toegetreden die bij een online aanbesteding in Gouda tarieven bieden van 17,50 euro per uur. “Daar kun je niet voor leveren. Maar dit geeft wel aan dat gemeenten graag zo goedkoop mogelijk willen inkopen.”

Minder indicaties

Het is volgens Van den Berg ook een trend dat gemeenten steeds minder indicaties uitgeven. Ze proberen gaten te vullen met mantelzorgers en vrijwilligers. De directeur denkt dat zijn bedrijf door deze ontwikkelingen dit jaar veel minder hard zal groeien dan in 2010. “We doen wel mee met de aanbesteding in Amsterdam; winst daar zou een grote stap zijn. Maar over de breedte zie je het aantal indicaties voor hulp dalen samen met de tarieven.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees ook:

NMa deelt megaboetes uit in thuiszorg

TSN start aankoop Thuiszorg Groningen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. beste Joost Maghetweten Blijkbaar word je signatuur dus bepaald door het moederbedrijf. In jouw visie is TSN dus ook een schoonmaakbedrijf (eigendom Asito). Kortzichtig. Het zijn allebei zorgaanbieders, die werken volgen de zorgwetten en regels conform VVT. En het wordt tijd dat mensen zich realiseren dat effiënter werken met minder overhead iets anders is dan prijsvechten. Iets waar met de aanstaande vergrijzing, stijgende zorgvraag en de economische omstandigheden grote behoefte aan is.

  2. Lees alle reacties
  3. De groei van Tzorg wordt behaald over de ruggen van werknemers in de zorg.
    Tzorg is gewoon een schoonmaakbedrijf (CSU), die werknemers niet meer betaalt dan FWG 10 en daarmee onder de prijs van de oorspronkelijke zorgaanbieders duikt. Hierdoor zien zorgaanbieders zich gedwongen om ook alleen nog maar FWG10 te bieden.
    Overigens is dit niet Tzorg aan te rekenen. Die maakt enkel gebruik van de ruimte die de landelijke en lokale politiek biedt. Daar heeft men willens en wetens van de thuiszorg een prijsvechtersmarkt gemaakt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.