Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘TZorg mag failliete zorgaanbieder Solace overnemen’

TZorg uit Uden mag van curator Jacques Daniels het failliete thuiszorgbedrijf Solace ATC uit Rijssen overnemen. Dat meldt regionaal dagblad Tubantia vandaag.
ontslagenIstock400.jpg
Foto: IStock

Daniels heeft woensdagmiddag de negen Twentse en Drentse gemeenten waar Solace klanten heeft, meegedeeld dat TZorg wat hem betreft het beste totaalaanbod heeft gedaan op het gebied van de voortzetting van de zorg, de overname van klanten en de arbeidsvoorwaarden voor de ruim 200 thuishulpen. Deze hulpen zullen volgens Daniels niet allemaal hun huidige arbeidsvoorwaarden en loon blijven ontvangen. Vakbond FNV had dit wel geëist. TZorg bleef samen met twee andere zorgaanbieders over als serieuze overnamekandidaat, nadat eerst vijf kandidaten zich hadden gemeld.

Geen akkoord
De rechter-commissaris moet volgens Tubantia nog toestemming geven voor de overname. Ook de betreffende gemeenten moeten nog akkoord gaan. TZorg is is de meeste gemeenten als een gecontracteerde aanbieder van huishoudelijke hulp. De medewerkers van Solace worden donderdagochtend op een bijeenkomst ingelicht over de keuze.

Dossier arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.