Tzorg wil ‘in uiterste geval’ via rechter hoger Wmo-tarief afdwingen

Nog maar 40 procent van de ‘AMvB-plichtige’ gemeenten hanteert een reëel tarief in de huishoudelijke hulp. Tzorg-directeur Marianne de Winter hoopt dat de rest snel volgt, maar ze zal niet terugdeinzen om hogere tarieven via de rechter af te dwingen. ‘De minister moet dit probleem niet bagatelliseren.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘De tijd dringt voor gemeenten. Ze hebben nog maar honderd dagen om hun tarieven voor huishoudelijke hulp te verhogen’, zegt Marianne de Winter, directeur van Tzorg. Met een omzet van 148 miljoen euro en circa 10.000 medewerkers is Tzorg landelijk de grootste aanbieder van huishoudelijke hulp. Tzorg is actief in 310 van de 395 gemeenten. Van die 310 zijn er 151 ‘AMvB-plichtig’. De Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) reële prijs, die in 2016 is ingegaan, verplicht gemeenten een tarief te stellen waarmee zorgaanbieders hun medewerkers volgens de cao VVT kunnen uitbetalen.

Prijsstijging van 25 procent

De rekening

0
1842

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.